Nautic boat

Nautic Boat

A Nautic Boat magyar hajóépítő céget 1986-ban alapították. Soponyai Géza a cég tulajdonosa és vezetője. A vitorlázás szeretete folyamatos lendületben tartja a mai napig. Fia, Soponyai Hunor, 1999-ben csatlakozott a céghez, így jelenleg is családi vállalkozásként folyik a munka. A Nautic Boat egyaránt gyárt túra, illetve versenytípusokat.

Az innovációt szem előtt tartva a lehető legmodernebb technológiák segítségével készülnek a mindig megújuló stílusú hajók. 2005 óta vákuum infúziós eljárással készülnek a legmodernebb hajók a gyárban.

A klasszikus vonalakat megőrizve, olyan elegáns modellek is készülnek mint az 50-es cirkáló, mely igen erős mezőnnyel rendelkezik a versenyeken, ugyanakkor túrázásra is rendkívül alkalmas. A nagy hajótest kényelmes belsőt rejt magában.

A cég legsikeresebb típusa a NAU 330. Értehtő, hiszen a NAU 311 teljesítményét ötvözték a kényelemmel. Így egy remek versenyhajót hoztak létre, elegendő hellyel az egész családnak. A Balatonon sok helyen találkozhatunk ezzel a hajóval.

Egyik újabb, illetve nagyobb hajójuk a NAU 370 RUN, ami a karbon testtel és rudazattal, illetve extravagáns megjelenésével könnyen felismerhetővé és igazán gyorssá teszi. Izgalmas, szoros versenyek szoktak kialakulni az osztályban. Hátrányának a magas létszámigény nevezhető talán egyedül.

A gyár legújabb típusa a NAU-TEN, ami a 330-as utódja címet viseli. A 10-méteres hajók között kiemelkedő sebességét a test könnyedsége adja. 2 méteres merülésével és 1200 kg-os tőkesúlyával igazán stabil. Így ketten is könnyen kezelhető, nem igényel óriási legénységet. A versenyek alatt 4 fő ideálisan elfér rajta és kihozhatja a maximumot a hajóból.

Nautic hajókba már elkészült matracainkról itt láthattok pár képet.

NAU TEN

DSC_0740
DSC_0747
DSC_0743
DSC_0749
previous arrow
next arrow
Shadow