Beneteau

Beneteau

A Beneteau a legismertebb hajógyártók közé tartozik. A francia hajóépítő története 1884-re visszanyúlik. Ekkor alapította első műhelyét a Quai des Greniers felett húzódó híd közelében Benjamin Bénéteau. Benjamin szerelmese volt a tengernek és a hajóknak. Szenvedélyévé vált a hajóépítés. A teljesítmény, sebesség már akkor is fontos volt a hajóknál, melyeket elsősorban a halászok használtak. A gyorsabb hajóval hamarabb partot érő halász tudta legdrágábban eladni saját áruját. Így folyamatos volt a verseny a hajótervezők között. 1909-ben Benjamin tervezte meg a régió első motoros halászhajóját. A hajót kétkedve és nehezen fogadták a helyiek, mert azt hitték, hogy a hajómotor elijeszti a halakat. Benjamin kitartott az innováció mellett és igaza lett. Megreformálta a halászhajó piacot és ezzel egy olyan növekedés indult a hajógyár életében mely elvezette egészen a mai napig.

Ma a Beneteu a legnagyobb francia hajógyár. Egyaránt gyártanak kis és nagy vitorlásokat, illetve motoros yachtokat. Az fejlődést a szemük előtt tartva olyan sikeres sport hajókat építenek mint a Figaro 3 mely a legrangosabb hajókiállításon a bootDüsseldorf-on elnyerte az „Év Yachtja” díjat „Special Yacht” kategóriában.

„Úgy hiszem, mi vagyunk a világ egyik legrégibb hajóépítője, amely egy család többségi tulajdonában van ” – Annette Roux

A First modellek az egészen kicsi 14 lábas dingitől az 53 lábas yachtig sokféle méretben választhatók. Ezeknél a hajóknál a sportosságot és az eleganciát ötvözték. Balatonon is közkedvelt hajótípus, hiszen a tavi túrázásra tökéletesen alkalmas.

Az Oceanis modellek 30 lábtól 62-ig tartó skáláján számos kényelmes, de a jó teljesítményt sem mellőző hajót találunk. A kisebb méreteket gyakran észrevehetjük a Balatonon is. Jó kialakításuk miatt hosszú utakra kifejezetten alkalmas.

Beneteau hajókba már elkészült matracainkról itt láthattok pár képet.

Beneteau Oceanis 37

DSC_0671
DSC_0667
DSC_0716
DSC_0704
DSC_0711
previous arrow
next arrow
Shadow